- Puanı
- 18
- Web
- chatlak.com.tr
- Eğitim
- Yüksek Lisans
- Takım
-
Merhaba arkadaşlar,
Uzun yıllardır internet kültürünün temel taşlarından biri olan IRC (Internet Relay Chat), günümüzde eski popülerliğini yakalayamıyor. Modern sohbet platformları hızla gelişirken IRC’nin neden geride kaldığı sıkça tartışılan bir konu.
Bu yüzden sizlerin görüşlerini öğrenmek için bir anket hazırladım. Amacım, hem nostaljik bir bakış açısı kazanmak hem de teknik ve topluluk açısından IRC’nin neden gelişim gösteremediğini daha iyi anlamak.
Sizce IRC’nin gelişememesinin temel sebepleri neler olabilir?
Modern özelliklerin (mobil destek, medya paylaşımı vb.) gerisinde kalması
Kullanıcı dostu arayüz eksikliği
Geliştirici topluluğunun küçülmesi
Güvenlik ve gizlilik konularında ilerleme kaydedilememesi
Sosyal platformların ve uygulamaların rekabeti
Başka nedenler?
Ankete katılıp fikirlerinizi paylaşırsanız hem hep birlikte daha net bir tablo oluşturabiliriz hem de IRC’nin neden bugünkü noktasına geldiğini daha sağlıklı tartışabiliriz.
Uzun yıllardır internet kültürünün temel taşlarından biri olan IRC (Internet Relay Chat), günümüzde eski popülerliğini yakalayamıyor. Modern sohbet platformları hızla gelişirken IRC’nin neden geride kaldığı sıkça tartışılan bir konu.
Bu yüzden sizlerin görüşlerini öğrenmek için bir anket hazırladım. Amacım, hem nostaljik bir bakış açısı kazanmak hem de teknik ve topluluk açısından IRC’nin neden gelişim gösteremediğini daha iyi anlamak.
Sizce IRC’nin gelişememesinin temel sebepleri neler olabilir?
Modern özelliklerin (mobil destek, medya paylaşımı vb.) gerisinde kalması
Kullanıcı dostu arayüz eksikliği
Geliştirici topluluğunun küçülmesi
Güvenlik ve gizlilik konularında ilerleme kaydedilememesi
Sosyal platformların ve uygulamaların rekabeti
Başka nedenler?
Ankete katılıp fikirlerinizi paylaşırsanız hem hep birlikte daha net bir tablo oluşturabiliriz hem de IRC’nin neden bugünkü noktasına geldiğini daha sağlıklı tartışabiliriz.