ForumunNet'e Hoşgeldiniz / Welcome to ForumunNet!

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk anlaşmaları
hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!

spor Türk yüzücüden 9 saatlik rekor

• Konuyu Başlatan HyTecH
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüler : 1 -
    Etiketler:

HyTecH

Yönetici
System Admin
Administrator
Puanı
38
Eğitim
universite
İlgi Alanı
webtasarım,xenforo,vbullettin,ircd,nodejs bot
Takım
4FIZ8j
Medeni
Bekar
[IMG alt="Türk yüzücüden 9 saatlik rekor
"]
Türk ultra maraton yüzücüsü Eda Savcıgil, İtalya'da tarihi bir başarıya imza attı.

18 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Eda Savcıgil, İtalya'daki Capri adasından başlayarak, Napoli'ye kadar 28 kilometreyi 9 saatte yüzdü.

Denizdeki zorlu koşullara rağmen Maratona del Golfo Capri-Napoli’de birinci olan Savcıgil, aynı zamanda Capri-Napoli parkurunu tamamlayan ilk Türk sporcu oldu.

Bu parkuru tamamlayan en genç sporcu olmasının yanı sıra kadın ve erkek tüm sporcular arasında parkur rekorunu da kıran genç yüzücü, "00.12 kadın erkek klasmanında birinci oldum ve aynı zamanda bu parkuru yüzen ilk Türk sporcuyum. Çok mutluyum. Parkur keyifli değildi çok zordu dalga ve akıntı vardı. Ama başardım çünkü teknemde antrenörüm bana çok destek verdi." diye konuştu.

Kendisi de dünyanın en zorlu parkurlarından olan ve yedi açık su kanalı etabından oluşan maraton Oceans 7'ı (okyanus yedilisi) geçerek tarihe adını yazdırmış bir sporcu olan antrenör ise "Koşullar gerçekten çok zordu. Dalgada mücadele ettik. Geçen seneye göre oldukça zordu. Hatta birçok sporcu yarıda bıraktı." diye konuştu.

Eda Savcıgil'in sıradaki hedefi ise antrenörünün tamamladığı okyanus yedilisini birinci tamamlamak.

Forumdan daha fazla yararlanmak için, "Giriş Yap" veya "Kayıt Ol"

Forumun.NET - Hakkında!

Forumun.NET Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir.
"Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

Forumun.NET - Bilgilendirme!

Forum'da, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek,
Tüm Yasal Sorumluluk'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!