ForumunNet'e Hoşgeldiniz / Welcome to ForumunNet!

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk anlaşmaları
hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!

USB Bellekten Windows 8 Kurulumu [Resimli Anlatım]

• Konuyu Başlatan oKaN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüler : 22 -
    Etiketler:

oKaN

Supervisör
Yönetici
System Admin
Puanı
8
Web
Laflayalim.Org
Eğitim
lise Turizm iŞletmeSi
İlgi Alanı
Seo,Tasarım,Yazilim,IRC(d)
Takım
lIr3ry
Medeni
Bekar
bootable USB isimli programı kurup USB sürücünüzü boot ettikten sonra Windows 8’in kurulumuna geçebiliriz.
Adım 1: A bootable USB Çalıştırma
A bootable USB
isimli programı yönetici olarak (adminstrator) çalıştırın.Programı açtıktan sonra indirmiş oldğunuz Windows 8 iso dosyasını seçin.
Sponsorlu Bağlantılar

Daha sonra USB diski bootable etmek istediğimiz yeri seçeceğiz.Bunun için ise check kısmından bilgisayarda boş yerin olup olmadığını kontrol ediyoruz.
Adım 2: Format Atmak
Resimde de görüleceği üzere J sürücüsünde takılı olan USB Diskte 145 MB boş alan bulunmakta.Bu yüzden Check etmemize gerek kalmıyor.Çünkü 145 MB’lık alan bizim için yeterli değil.

Hemen üstteki resimde de göreceğiniz üzere sürücüyü seçerek ileri dediğimiz vakit format atayım mı diye soruyor.Evet (Yes) diyerek diyerek devam edin.
Adım 3: Dosya Yazma İşlemi
Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere ileri dediğimiz vakit format atma işlemi başlıyor ve USB bellek üzerine gerekli dosyalar yazılmaya başlıyor.Bu işlem yaklaşık olarak 15-25 dk sürebilir.Bu süre USB belleğinizin hızına göre farklılık gösterebilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Adım 4: Windows Yeniden Başlıyor
İşlem bittikten sonra Windows’u yeniden başlatınız.
Adım 5: USB Sürücüden Başlatma
Bilgisayarınızı USB sürücüden başlatmanız gerekiyor.Bunu yapmak için ise ya anakartınızın boot ayarlarından ya da BIOS ayarlarından ilk USB sürücüsünü seçiyorsunuz.
USB sürücüsünü seçtikten sonra bilgisayara reset atın.Artık bilgisayarınız USB sürücüden başlatılacaktır.
Adım 6: İlk Ayarlar ve Yükleme Ekranı
Windows 7 kurulumuna benzer bir ekran gelecektir.Zaman ve klavye ayarlarını seçip Next diyoruz.Açılan pencereden de Install now diyerek kurulumu başlatıyoruz.

Adım 7: CD Key Girişi
Windows iso dosyasını indirdiğiniz Microsoft sitesinde yer alan CD Key’i bu aşamada girerek Next diyoruz.Daha sonra da lisans sözleşmesini kabul ederek Next diyoruz.

Adım 8: Yükseltme Yada Yeniden Kurma
Şimdi bir karar vermeniz gerekiyor.Windows 8’i şuanki sisteminizi yükseltmek istiyorsanız üstteki seçeneği yani ilk seçeneği seçmeniz gerekiyor.Eğer yeni bir Windows kurmak istiyorsanız ikinci seçeneği seçiyorsunuz.
Sponsorlu Bağlantılar
Burada ikinci seçeneği yani Custom Install seçeğini seçiyoryuz.Siz ilk seçeneği de seçebilirsiniz.

Yukarıdaki resimde görüleceği üzere boş harddiske kurulumu yapacağız.Sizde farklı gözükebilir.Ancak diske format atmak istiyorsanız Advanced Options’dan diskinize format atabilirsiniz.Daha sonra Next diyerek devam ediyoruz.
Adım 9: Windows 8 Dosyaları Kopyalanıyor
Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere yeni pencerede Windows 8′in dosyaları kopyalanmaya başlayor.

Dosyaların kopyalanma işlemi bittikten sonra Windows 8 ilk defa yukarıdaki resimde de görüleceği üzere açılıyor.Açılış ekranının oldukça değiştirildiğini görüyoruz. Metro arayüzünde aktif olarak kullanılan mavi rengi ve bir balık dikkat çekiyor.
Adım 10: Bilgisayar Adı ve Renk Paleti
Açılan pencereden özelleştirme işlemlerini yapınız.Bilgisayarınızın adını ve renk paletini seçip Next deyiniz.

Adım 11: Windows 8 Otomatik Ayarlar
Açılan yeni pencerede ayarları nasıl yapmak istediğiniz soruluyor.Ayarların otomatik yapılması için Express Setting‘i seçip devam ediyoruz.

Adım 12: Mail Adresi ve Şifre Ayarları
Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere Microsoft sizden bir mail hesabı istiyor.Bu pencerede mail adresinizi ve şifrenizi girmeniz gerekiyor.Bunu yapmasının sebebi ise Windows 8’in mail hesabınız ile bağlantılı olmasıdır.

Mail adresinizi ve şifrenizi girip Next dedikten sonra yukarıda resimde görüleceği üzere profiliniz gözükecektir.
Adım 13: Kurulum Bitti
Ve işte her şey bitti Windows 8 kuruldu.Karşınızda Metro arayüzü.​

Forumdan daha fazla yararlanmak için, "Giriş Yap" veya "Kayıt Ol"

Forumun.NET - Hakkında!

Forumun.NET Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir.
"Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

Forumun.NET - Bilgilendirme!

Forum'da, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek,
Tüm Yasal Sorumluluk'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!