Mesajlar Konular Cevaplar Tepkiler Görüntüler Kaynaklar Duyurular Haberler Soru ve Cevaplar

Tepki Lideri Üyeler

Daha Fazla Göster

Windows 7

• Konuyu Başlatan M5
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 1
  • Görüntüler : 23 -
    Etiketler:

M5

Revaha ÇELİK
Yönetici
Administrator
Puanı
18
Web
www.sohbetly.org
Eğitim
Beykent Universitesi Mimarlık Fakültesi
İlgi Alanı
ArabaSürmek,
Takım
CNBHo3
Medeni
Bekar

Windows Hesap Makinesi ve Hesap Makinesi Hakkında Penceresi ile Windows 7 Masaüstü Görünümü
Geliştirici(ler)
İşletim sistemi ailesi
Üretime hazır olduğu tarih22 Temmuz 2009 (16 yıl önce) [ ]
, ücretli
türü
Güncelleme yöntemi
desteği ve
Öncülü
Ardılı
Destek durumu

Temel destek 13 Ocak 2015'te sona erdi.
Genişletilmiş destek 14 Ocak 2020'de sona erdi.
Windows 7 (önceden Blackcomb ve Vienna kod adlı ), tarafından geliştirilen işletim sisteminin önemli bir sürümüdür. 22 Temmuz 2009'da olarak piyasaya sunuldu ve 22 Ekim 2009'da genel kullanıma sunuldu. Windows 7'den yaklaşık 3 yıl önce piyasaya sürülen 'nın halefidir. Ev ve iş , , ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere; kişisel bilgisayarlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Yerini, Kasım 2012'de almıştır. 9 Nisan 2013'e kadar Windows 7 RTM; güvenlik güncellemeleri, yazılım güncellemeleri, sürücü güncellemeleri ve teknik destek gibi içerikler sağlıyordu. Ancak artık kullanıcıların destek ve güncellemeleri alabilmesi için Service Pack 1'i yüklemeleri gerekiyor. Windows 7'nin sunucu muadili , Windows 7'yle aynı zamanda piyasaya sürüldü. Windows'un bu işletim sistemini temel alan son sürümü, 1 Temmuz 2011'de yayınlanan 'dir. 12 Ocak 2016'da , Windows 7'de 'den eski olan tüm sürümlerinin desteğini sonlandırdı. Temel desteği 13 Ocak 2015'te sona eren işletim sistemi, 5 yıl daha güvenlik güncellemeleri almaya devam etti. Genişletilmiş destek ise 14 Ocak 2020'de sona erdi. Bundan sonra işletim sistemi çoğu kullanıcı için daha fazla destek veya güvenlik güncelleştirmesi almayı bıraktı. Buna rağmen, son Windows 7 çeşidi olan , Ekim 2021'e kadar güvenlik güncellemeleri almaya devam etti. 15 Ocak 2020'den beri, Mayıs 2019'da yayımlanan KB4499164'ten daha yeni Windows 7 sürümlerinde 'i engelleyen tüm bilgisayarlar, bir yükseltme uyarı bildirimi görüntülüyor.

Windows 7
işletim sistemleri
Mobil işletim sistemleri
İlgili
parçası

Özellikler​

Windows 7'nin vurgulandığı Windows Önyükleme Yöneticisi, Windows XP ve Vista'da da mevcut seçeneklerdir.

Genel bilgi​

Windows 7'nin, 'ya göre daha hızlı bir işletim sistemi olduğu belirtilmiştir. Yeni araç çubuğu ile kullanıcıların, yazılımlar ve belgeler arasında daha rahat ve hızlı bir şekilde dolaşmak mümkün hale gelmiştir. Yeni arayüzü ile daha az bildirim ve sadelik öne çıkarılmıştır.

Önceki sürümlerine göre daha güvenli ve geliştirilmiş pil ömrü ile kullanıcıların verimliliğinin artması amaçlanmıştır.

Windows XP modu​

Windows 7 için Modu, (SP2/SP3) ile uyumlu yazılımların Windows 7 üzerinde arayüzüyle rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan bir nevi "sanallaştırma" özelliğidir. Bu özellik, Windows 7'nin içine gömülmüş bir SP3 kopyası içermektedir. Örneğin; 6, 9 gibi eski sürüm yazılımlar, Windows 7'de kullanılabilmektedir.

Bu özellik, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde yer almaktadır.

Sanal sürücü​

Bu yeni uygulama sayesinde bilgisayarınızda sanal sürücüleri yardımcı programlara ihtiyaç olmadan oluşturabiliyorsunuz.

Şeffaf pencere​

Aero Peek özelliği sayesinde görev çubuğunun sağ alt kısmındaki dikdörtgen bölüme fare ile gelindiğinde, açık olan tüm pencereler görünmez hale gelmektedir.

Ekli dosyalar

• windows 7 2.jpg
    windows 7 2.jpg
    171.6 KB · Görüntüler: 0
  • windows 7 3.jpg
    windows 7 3.jpg
    26.1 KB · Görüntüler: 0
  • windows 7.jpg
    windows 7.jpg
    155.7 KB · Görüntüler: 0
Son düzenleme:

M5

Revaha ÇELİK
Yönetici
Administrator
Puanı
18
Web
www.sohbetly.org
Eğitim
Beykent Universitesi Mimarlık Fakültesi
İlgi Alanı
ArabaSürmek,
Takım
CNBHo3
Medeni
Bekar

Sistem gereksinimleri​

Yapı32-bit - x86 İşlemci64-bit - x64 İşlemci
İşlemci ( )En az 1 GHz Hızında İşlemci 1.60 veya 2.00 GHz önerilir. (Performans için)
1 GB RAM - 1-3 GB (Performans ve XP modu için)2 GB RAM - 4 GB (Performans ve XP modu için)
Ekran Kartı 9 grafiklerini Destekleyen 128 MB'lık Grafik kartı hafızası ( için)
Sabit Disk(HDD) Alanı16* GB boş alan (*Tüm Windows özellikleri ile.)20* GB boş alan (*Tüm Windows özellikleri ile)
DVD-R/W Sürücü ya da 4 GB veya daha büyük USB flash bellek

Kaynakça​

1. . 13 Şubat 2020 tarihinde kaynağından . Erişim tarihi: 23 Şubat 2020.
  2. . . 21 Ekim 2009. 25 Şubat 2015 tarihinde arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2015.
  3. . 10 Mayıs 2017 tarihinde arşivlendi.
  4. . . 22 Ekim 2009. 25 Şubat 2015 tarihinde arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2015.
  5. . 20 Aralık 2019 tarihinde kaynağından . Erişim tarihi: 23 Şubat 2020.
  6. . 3 Eylül 2019 tarihinde arşivlendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için, "Giriş Yap" veya "Kayıt Ol"

Forumun.NET - Hakkında!

Forumun.NET Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir.
"Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

Forumun.NET - Bilgilendirme!

Forum'da, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek,
Tüm Yasal Sorumluluk'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!